Noi Va Oferim Curatenia Pe Care O Doriti

Curatarea si intretinerea pardoselilor

Inapoi la pagina de sfaturi

Indiferent de natura pardoselii: marmura, granit, mosaic, linoleum, parchet sau podele ceruite, curatarea regulata reprezintă cheia pentru pastrarea pardoselilor dumneavoastra in cea mai buna stare, iar firma noastra poate sa se ocupe de curatenia acesteia.
 Curatarea parchetului nu necesita multa apa, nefiind cel mai bun prieten al parchetului.
             Prin curatarea si intretinerea regulata cu produse de curatat pentru parchet, pardoselile din lemn vor beneficia de aspect frumos in anii ce vor urma.  Cu gama produselor de intretinere folosite de firma noastra, curatarea nu a fost nicicand mai usoara. Riama Clean foloseste toate produsele necesare unei intretineri de calitate, concepute pentru pardoseli din lemn lacuite sau uleiate.

           Podeaua dumneavoastra isi va pastra frumusetea multi ani de acum inainte, urmand instructiunile noastre pas cu pas privind masurile de ingrijire preventiva si ingrijirea zilnica a podelelor.

Sfaturi generale de ingrijire a parchetului

 • • Aspirati sau maturati podelele cel putin o data pe saptamana. Nu lasati sa se acumuleze nisipul, murdaria sau pietrisul fin.
  • Evitati excesul de apa pe pardoseli din lemn si parchet. Utilizati apa cu moderatie atunci cand curatati parchetul. Asigurati-va ca absorbiti imediat lichidul varsat deoarece apa in exces provoaca umflarea podelelor.
  • Utilizati detergent special pentru pardoseli. Evitati ceara, otetul si solutiile de curatat „universale”, deoarece acestea matuiesc suprafata.
  • Asezati covorase sau carpete langa usi si in zonele cu trafic ridicat pentru a capta nisipul si pietrisul fin.
  • Utilizati paduri protective la picioarele mobilierului.
  Intretinerea parchetului se face prin aspirarea periodica si prin spalarea cu mopul sau laveta umeda. Cu solutii speciale de curatare, petele de orice fel trebuie inlaturate imediat ce au aparut.
  Evitati intretinerea acestuia cu produse de curatat destinate placilor ceramice sau pardoselilor din vinilin (linoleum) si renuntati la utilizarea produselor de intretinere care contin solventi sau alte substante chimice care pot deteriora suprafetele din parchet.

 

Sfaturi eco-practice pentru intretinerea si ingrijirea pardoselilor:

 • Pardoselile din lemn pot fi curatate si lustruite cu urmatoarele „ingrediente”:
  - turnati un sfert de ceasca de otet la cinci litri de apa calduta. Petele de grasime vor disparea ca prin minune
  - detergentul lichid de vase si apa este o alta varianta de curatare a podelelor. Aveti grija ca la sfarsit suprafata sa fie stearsa de apa deoarece se poate infiltra prea mult in lemn.
  - otet alb + ulei vegetal= aceasta formula se foloseste dupa ce ai curatat si doriti sa dati luciu parchetului.
  - uleiul de lamaie readuce culoarea si stralucirea naturala a parchetului vostru. Aplicati-l pe un material textil uscat si apoi folositi-l pe podea.
  - bicarbonatul de sodiu se foloseste in zonele cele mai uzate. Frecati podeaua cu un strop de bicarbonat dat pe un burete umezit.

Inapoi la pagina de sfaturi


 

Riama Clean | Servicii Curatenie | Produse Curatenie